Municipiul Craiova are spatii verzi peste media europeana

0
819
Asociatia Mai Bine lanseaza proiectul Instrumente educative si participative pentru dezvoltare durabila
Municipiul Craiova are spatii verzi peste media europeana
Municipiul Craiova are spatii verzi peste media europeana

Craiova este printre singurele orase din tara care se incadreaza in normele impuse de Uniunea Europeana in ceea ce priveste suprafata verde pe cap de locuitor.

Cand vine vorba de spatii verzi, Craiova are cu ce se lauda! Cetatea Banilor se afla printre singurele orase din tara care se incadreaza in normele impuse de Uniunea Europeana in ceea ce priveste suprafata verde pe cap de locuitor. Craiovenii se bucura de peste 800 de hectare de verdeata, iar municipalitatea spera ca in viitor aceasta suprafata sa creasca.

Daca media impusa de Uniunea Europeana este de 26 de metri patrati pe cap de locuitor, Craiova depaseste aceasta bariera cu aproape dublu. Dupa calculele municipalitatii, Bania are peste 40 de metri patrati pe cap de locuitor.

“La momentul de fata, Craiova se poate lauda cu peste 800 de hectare de spatii verzi, iar ca intindere, pe cartiere, Craiovita Noua este pe primul loc cu 93 de hectare de suprafata verde fiind urmata de cartierul Brazda cu 90 de hectare si Parcul “Nicolae Romanescu” si Parcul Tineretului cu 54 de hectare. Pe viitor ne dorim sa extindem aceasta zona verde si in cartiere in locurile unde au fost demolate chioscurile, iar in scurt timp se va vedea diferenta”, a declarat Florin Lungu, directorul RAADPFL Craiova.

Craiova si Brasovul sunt singurele orase ale Romanie in care media impusa de Uniunea Europeana in ceea ce priveste spatiile verzi este depasita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.