Biciclete gratis prin programul „La pedale” al lui Chiliman

  0
  351
  Bucurestenii pot profita de biciclete gratis prin programul "La pedale"
  Bucurestenii pot profita de biciclete gratis prin programul "La pedale"

  Incepand din 21 aprilie, bucurestenii iubitori de sport si miscare in aer liber pot profita, pentru al treilea an consecutiv, de biciclete gratuite prin programul „La Pedale” din parcul Kiseleff.

  Incepatori sau experimentati, tineri sau varstnici, locuitorii Capitalei pot inchiria gratuit una dintre cele 250 de biciclete verzi doar pe baza buletinului de identitate si a unui contract de dare in folosinta. Cei dornici sa faca o plimbare vor trebui sa stie sa mearga cu bicicleta, sa cunoasca regulile de circulatie, sa aiba un comportament decent si sa aduca bicicletele inapoi in stare buna de functionare, se arata intr-un comunicat al primariei sectorul 1.

  „Mersul pe bicicleta a devenit aproape un simbol al civilizatiei urbane europene din secolul XXI. In marile orase din Europa, oamenii au inteles ca lupta cu aglomeratia din trafic nu poate fi castigata la volanul automobilului. De aceea, apeleaza intr-un numar cat mai mare la acest mijloc de transport sanatos, curat si – de ce nu? – eficient. Scopul nostru, al Primariei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei solutii europene la traficul din ce in ce mai sufocant din Bucuresti. Ne urcam pe bicicleta si pentru ca vrem ca Bucurestiul sa semene cu marile orase din Europa”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

  Bicicletele sunt disponibile in doua modele – pentru copii si adulti – si pot fi inchiriate pentru o perioada de maximum doua ore, doar in perimetrul parcului. Centrul „La Pedale” este deschis pana la sfarsitul lunii octombrie, dupa urmatorul program: luni-vineri in intervalul orar 10:00-18:00, iar sambata si duminica de la 10:00-19:00.

  In anii trecuti, proiectul „La Pedale” s-a bucurat de un real succes in randul bucurestenilor, zeci de mii de locuitori ai Capitalei „pedaland” una dintre bicicletele puse la dispozitia lor in cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din Romania.

  Proiectul „La Pedale” este parte a unei actiuni demarate de Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti care vizeaza promovarea mersului pe bicicleta in oras dupa un model implementat deja cu succes in principalele capitale europene. Programul „La Pedale” este realizat de Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Asociatia Green Gate in parcul Kiseleff.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.