Primaria Slatina vrea un nou parc in municipiu, cu bani de la Mediu

Expo-parcul va fi finalizat in acest an

Consilierii locali au aprobat cuprinderea in bugetul local din acest an a sumelor necesare intocmirii proiectului unui nou parc orasenesc, in zona OMV.

Parcuri si spatii verzi de 3.000.000 de lei pentru patru localitati oltene

In luna februarie, Guvernul a aprobat la nivel national 285 de proiecte privind realizarea de noi spatii verzi, extinderi sau reabilitari. Judetului Olt i-a fost repartizata suma de 3,087 milioane lei, bani ce vor fi folositi pentru pentru infiintarea unui parc in comuna Coteana, reabilitarea spatiilor verzi in comuna Giuvarasti, infiintarea unui parc comunal la Cungrea si infiintarea Parcului “Balta Garii” si a unor spatii verzi in orasul Bals.
Luand exemplul celor patru localitati oltene, Primaria Slatina intentioneaza sa depuna la randu-i un  proiect privind infiintarea de spatii verzi in municipiu in cadrul noii sesiuni a cererii de finantare lansata pentru anul acesta de Administratia Fondului de Mediu
Municipiul Slatina are nevoie sa dezvolte suprafata de spatiu verde pentru a respecta norma impusa de Uniunea Europeana de 26 metri patrati pe cap de locuitor, primaria identificand pentru realizarea proiectului terenul aflat in vecinatatea blocurilor ZA4- 7G, ZA2, FA2, GA9-10, delimitat la sud-vest de strada Primaverii, la nord de statia OMV si la sud-est de Aleea Marului.
Consilierii locali au aprobat in sedinta dinaintea Pastelui cuprinderea in bugetul local din acest an a sumei de 115.000 lei, necesara realizarii cererii de finantare si realizarea studiului de fezabilitate.

Cel mai mare parc al municipiului, transformat in pasune pentru animalele rromilor
In prezent, Slatina are Parcul Pitesti, Parcul Eugen Ionescu, expo-parcul aflat in constructie langa scarile de la fostul magazin Oltul si parculetul de langa Casa de Cultura a Sindicatelor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente