Biciclistii protesteaza: ”Nu vrem piste pe trotuar!”

Biciclistii protesteaza: ”Nu vrem piste pe trotuar!”
Biciclistii protesteaza: ”Nu vrem piste pe trotuar!”

Biciclistii vor protesta sambata, 23 martie, in parcul Herastrau, la intrarea Charles de Gaulle, incepand cu ora 11, ca reactie la declaratiile primarului Sorin Oprescu privind reamplasarea pistelor pe trotuar, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei de catre Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti.

Aproape toate pistele de biciclete din Bucuresti au fost declarate ilegale de catre Politia Rutiera, se arata in comunicat. Cu toate acestea, primarul Sorin Oprescu vrea sa le traseze pe trotuarele destinate pietonilor, ignorand actele oficiale in care se stipuleaza ca pistele vor fi realizate “numai dupa consultarea cu reprezentantii societatii civile” si vor fi amplasate “in special pe zona carosabila, prin diminuarea spatiului destinat circulatiei generale”.

„Cel mai important lucru pe care-l vrem e renuntarea la ideea amplasarii pistelor pe trotuar. Acesta este scopul principal. In al doilea rand, Administratia Strazilor a declarat ca va face piste pe carosabil de aceasta data, iar Oprescu s-a razgandit si a revenit la planul lui cu pistele pe trotuar, desi a fost dezastruos”, a declarat Mihai Trandafir, un membru al Comunitatii Biciclistilor din Bucuresti, pentru ”Romania libera”.

Protestul de sambata este initiat de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB), o comunitate informala care militeaza pentru dezvoltarea unor politici si a unei infrastructuri care sa incurajeze mobilitatea urbana, in scopul imbunatatirii calitatii vietii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente