Ora Pamantului 2013: Ministerul Mediului stinge toate luminile si electronicele video

Ora Pamantului 2013: Ministerul Mediului stinge toate luminile si electronicele video
Ora Pamantului 2013: Ministerul Mediului stinge toate luminile si electronicele video

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice se va alatura si in acest an campaniei Ora Pamantului, prilejuita de Ziua Mondiala a Pamantului. In data de 23 martie 2013, in intervalul 20.30 – 21.30, la sediul institutiei vor fi stinse toate luminile exterioare si interioare care nu sunt esentiale bunei functionari iar echipamentele electronice aflate in stand-by vor fi deconectate.

Scopul acestui eveniment este de a sensibiliza autoritatile si consumatorii de electricitate fata de problema dioxidului de carbon care este emis in cantitati mari ca urmare a consumului tot mai mare de energie electrica.

Aceasta actiune, care a devenit o traditie in Romania consta in stingerea, timp de o ora a luminilor, in mod simbolic, pentru a evidentia necesitatea de reducere a impactului negativ al vietii moderne asupra mediului inconjurator. Proiectul se desfasoara la nivel international, in luna martie, fiind realizat de catre organizatia World Wide Fund for Nature – WWF, iar la nivelul Romaniei este implementat de Reinvent Consulting.

Dezvoltata in 2007, in Sydney, Earth Hour si-a demonstrat impactul, prin reducerea consumului de energie electrica cu 10,2%, echivalent cu scoaterea de pe sosele a peste 48.000 de autovehicule. In 2011, au participat la aceasta actiune 1,3 miliarde de persoane, animate de convingerea ca viata are prioritate.

Anual, pe 23 martie, oamenii se unesc pentru protejarea planetei si timp de o ora, sute de milioane de oameni sting luminile, peste tot in lume intr-un spectacol simbolic, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – EARTH HOUR.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente