Bill Gates se va ocupa de proiectele nucleare din Coreea de Sud

  Bill Gates se va ocupa de proiectele nucleare din Coreea de Sud

  Bill Gates, cofondatorul Microsoft, in prezent, presedintele companiei TerraPower, specializata pe cercetari legate de energia nucleara, se va ocupa de proiectele nucleare din Coreea de Sud.

  Bill Gates, fondatorul cunoscutei companii Microsoft, a promis sa finanteze dezvoltarea pentru Coreea de Sud a unui reactor nuclear, care in urma activitatii
  sale sa lase o cantitate infima de deseuri radioactive in comparatie cu instalatiile curente. Bill Gates s-a intalnit recent cu Chang Soon-heung, presedintele Societatii nucleare sud-coreene. Cu aceasta ocazie, s-a ajuns la un acord de cooperare privind dezvoltarea comuna a unui reactor nuclear pe baza de neutroni rapizi si a unei tehnologii de racire cu sodiu, scrie Agerpres.

  Bill Gates este cunoscut de majoritatea oamenilor drept omul din spatele companiei Microsoft si al fundatiei care ii poarta numele. Putini stiu insa ca acesta este presedintele companiei TerraPower, care a creat, recent, un reactor care poate rula cu uraniu saracit, un reziduu din imbogatirea si reprelucrarea uraniului.

  „Ideea din spatele acestui reactor este ca acesta sa fie foarte ieftin, sigur si sa genereze putine reziduuri”, a potrivit lui Bill Gates.

  Cantitati uriase de uraniu saracit se gasesc, in prezent, in intreaga lume. Uraniul imbogatit folosit in reactoarele nucleare de fisiune pierde dupa un timp capacitatea de a genera energie generandu-se alti atomi de plutoniu (foarte radiotoxici), neptuniu, americiu si tecnetiu in plus si izotopul artificial de uraniu (U-236 deasemenea radiotoxic). Atunci se extrage „combustibilul” din reactor si, depinzand de tara, se depoziteaza ca reziduu sau de reprelucreaza, in uraniu saracit. TerraPower transforma acest uraniu saracit in combusitibil care poate fi folosit pentru a genera energie.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *