Bioarhitectura se impune in Italia – reduceri fiscale de 60%

Persoanele care construiesc imobile ecologice primesc reduceri fiscale de 60%

Pe agenda oamenilor politici din Peninsula, arhitectura bio si-a dobandit un loc semnificativ. Importanta ei a fost recunoscuta oficial, astfel ca au fost emise prevederi legale referitoare la acest nou mod de concepere si realizare a cladirilor.

Noile legi specifica faptul ca persoanele care construiesc sau renoveaza o cladire tinand cont de cerintele ecologice pot primi o reducere fiscala ce ajunge pana la 60%. Fructificand aceste noi facilitati, mai multe orase italiene isi schimba infatisarea, adoptand normele arhitecturii “verzi”.

Un exemplu in acest sens l-a dat orasul Bolzano, care a pus in aplicare proiectul CasaClima, ce propune edificii si cladiri incalzite “natural”, folosirea energiei solare si acoperirea fatadelor sau acoperisurilor cu multa verdeata. Si tot la Bolzano si-a deschis portile expozitia KlimaHouse, care a devenit deja un punct de referinta pentru cei care s-au implicat in sectorul edilitar “verde”.

Un alt exemplu il da si orasul Genova, in care au “rasarit” mai multe case ecologice, la fel ca si provincia Macerata, unde o casa-laborator “eco” atrage vizitatori din toata tara.

Spital de copii ecologic

Mediul inconjurator se bucura de o atentie din ce in ce mai mare in mediile social-politice din Italia. Respectul pentru mediu, in cazul arhitecturii bio, incepe cu alegerea materialelor de constructie, fiind preferate cele naturale, precum lemnul, piatra sau sticla.

Citeste articolul Bioarhitectura se impune in Italia – reduceri fiscale de 60% integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente