Un kilometru de autostrada, investit intr-o livada

Directia Regionala de Drumuri Timisoara, aflata in subordinea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), va plati din bani publici circa 2,2 milioane de euro pentru achizitia unei pepiniere de arbori si arbusti aflate in localitatea Ghiroda, langa Timisoara. Ioan Malita, directorul Regionalei Timisoara, a justificat ca vrea sa cumpere pepiniera pentru ca acolo se cultiva plopi si artari, care vor fi plantati pe viitoarele autostrazi. Angajati ai pepinierei respective ne-au precizat insa ca acolo se cultiva doar puieti de gutui si hibiscus japonez.

Afacerea a fost pusa la cale inca din 2006. Dovada stau documentele trimise de Malita sefului sau, Mihai Grecu, care sunt datate insa pe vremea in care la conducerea CNADNR se afla Dorina Tiron. Mai precis, notele privind achizitia sunt trimise lui Mihai Grecu la o data la care acesta se afla la studii in America si nici nu visa ca va fi numit director la CNADNR. Intrebati in legatura cu acest contract, atat actualul sef al CNADNR, Mihai Grecu, cat si secretarul de stat din MT, Septimiu Buzasu, sustin ca responsabilitatea pentru acest contract o are seful Regionalei Timisoara.

Malita spune ca achizitia este avantajoasa, avand in vedere ca a negociat un pret de “numai” 77 de euro pe metrul patrat de pepiniera. “Trebuie sa platim 2,2 milioane de euro pentru cele aproximativ 2,8 hectare de teren. Daca nu am fi achizitionat terenul, eram obligati sa platim o chirie foarte mare”, ne-a spus Malita. Numai ca specialistii imobiliari din Timis ne-au precizat ca un metru patrat de teren in zona localitatii Ghiroda costa intre 5 si 20 de euro. Intreaga suma va fi platita din banii CNADNR in numai 12 rate, in timp ce lucrarile considerate prioritare de catre UE, precum cele la Coridorul IV rutier pan-european, au fost abandonate din lipsa de finantare.

Citeste articolul Un kilometru de autostrada, investit intr-o livada integral in Gardianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente