Bistrita a intrat in finala competitiei ”Capitala Earth Hour Romania 2012”

Bistrita a intrat in finala competitiei ”Capitala Earth Hour Romania 2012”

Bistrita a intrat in finala competitiei ”Capitala Earth Hour Romania 2012”, alaturi de Timisoara si Iasi. Primarul Ovidiu Cretu a facut un apel catre cetateni si institutii sa aduca vineri intre orele 8.00-16.00, pe pietonal, cat mai multe PET-uri pentru ca Bistrita sa castige acest titlu.

Publicat in 14 martie, 2012 cu 4 Comentarii
20 de orase au intrat initial in cursa pentru ”Capitala Earth Hour Romania 2012”: Adjud, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Giurgiu, Iasi, Mizil, Panciu, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Roman, Sighisoara, Slobozia, Suceava, Timisoara si Vaslui.

Au fost declarate finaliste trei orase: Timisoara, Iasi si Bistrita.

”Suntem onorati sa facem parte din aceasta tripleta, sa fim considerati unul dintre orasele cele mai verzi. Finala se va disputa vineri, iar competitia consta in colectarea de PET-uri. Orasul care va reusi sa adune cea mai mare cantitate va fi declarat Capitala Earth Hour si va fi promovat in 31 martie la TV cu actiunile pe care le vom desfasura. Dorim sa castigam acest concurs. Fac un apel la scoli, la institutiile de mediu, la institutiile publice, sa colecteze PET-uri si sa le aduca vineri intre orele 8.00-16.00 pe pietonalul Liviu Rebreanu, unde va fi amenajat un punct de colectare. Apreciez ca municipiul Bistrita este capabil sa adune intre 500 si 1.000 de saci de PET-uri. Ne-am obisnuit sa ne batem cu altii mai mari decat noi si sa ii invingem!”, a spus primarul Ovidiu Cretu.

Edilul Bistritei a declarat ca intreaga desfasurare va fi supervizata de o comisie a WWF (Fondul pentru Viata Salbatica), organizatorul evenimentului ”Ora Pamantului”.

”Le transmit tuturor cetatenilor din Bistrita solicitarea de a sprijini acest concurs prin colectarea de PET-uri si aducerea lor pe pietonal, unde echipe din cadrul Primariei, ajutate de Urbana, vor organiza preluarea, depozitarea si cuantificarea lor”, a subliniat Cretu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *