Bistrita, Capitala Earth Hour 2012, a deschis ziua evenimentelor dedicate Orei Pamantului

Bistrita, Capitala Earth Hour 2012, a deschis ziua evenimentelor dedicate Orei Pamantului

Bistrita, Capitala Earth Hour 2012, a deschis ziua evenimentelor dedicate Orei Pamantului cu sedinte foto pentru realizarea unor postere-angajament, in cadrul campaniei europene Engage.

Publicat in 31 martie, 2012 cu Nici un comentariu
Pe pietonalul Liviu Rebreanu, la un stand special amenajat, cei care vor sa protejeze natura si Pamantul au fost invitati sa-si imortalizeze angajamentele.

Inca de dimineata a fost inghesuiala la “shooting-ul” supravegheat indeaproape de directorul WWF Romania, Magor Cisbi, iar mascota Earth Hour a impartit trecatorilor insigne si pliante cu acest eveniment.

Fiecare vizitator al ”zonei verzi” a putut sa-si calculeze amprenta de CO2, amprenta personala urmand sa fie monitorizata timp de un an.

Angajamentele luate obligatoriu pe o perioada de un an au fost de tipul: ”Ma angajez sa reduc consumul de energie in casa cu x%”, ”Ma angajez sa mentin temperatura camerei casei mele la 19 grade”, ”Ma angajez sa cumpar aparate de uz casnic eficiente energetic”, ”Ma angajez sa inchid dispozitivele electrice atunci cand nu le utilizez”, ”Ma angajez sa reutilizez pungile de cumparaturi”, ”Ma angajez sa invat copiii cum sa economiseasca energia”, ”Ma angajez sa tiparesc mai putin la imprimanta”, ”De azi merg pe jos cu copiii la scoala”, ”Ma angajez sa cultiv in gradina plante cu necesar scazut de apa”, ”Ma angajez sa folosesc bicicleta in locul autoturismului”, etc.

Posterele realizate vor fi facute publice, pentru a dovedi astfel ca orice persoana, chiar si prin gesturi marunte, poate contribui la reducerea emisiilor de gaz cu efect de sera.

Universal Music a oferit CD-uri primilor 20 de bistriteni care s-au fotografiat la panoul de angajamente.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente