Bistrita-Nasaud: Comisarul sef al Garzii de Mediu, spune ca a fost amenintat cu moartea pentru o amenda

  0
  585
  Bistrita-Nasaud: Comisarul şef al Gărzii de Mediu, spune că a fost ameninţat cu moartea pentru o amendă
  Bistrita-Nasaud: Comisarul sef al Garzii de Mediu, spune ca a fost amenintat cu moartea pentru o amenda

  Comisarul sef al Garzii de Mediu, Ioan Bors, a declarat pentru publicatia noastra ca a fost amenintat cu moartea de administratorul unei firme din Salva pe care Garda de Mediu l-a amendat cu 30.000 de lei fiindca a depozitat gunoaie in albia Somesului Mare.

  “In urma unei actiuni pe malul raului Somes, in zona Salva, am identificat o societate care facea prostii, adica depozita gunoaie pe marginea raului. L-am sanctionat pe administrator cu 30.000 de lei, dar el (patronul -n.r), cand a aflat despre ce este vorba, a venit peste mine in birou si mi-a zis ca ma omoara. Punct. Asemenea actiuni sunt normale? “, a declarat Ioan Bors.

  Comisarul sef al Garzii de Mediu a participat, miercuri, l Prefectura Bistrita-Nasaud la o dezbatere cu asociatiile pescarilor din judet care au acuzat poluarea masiva de pe rauri si disparitia populatiei de pesti din cauza balastierelor amplasate ilegal si a gunoaielor.

  In replica, Ioan Bors, i-a acuzat pe pescari ca nu sunt dispusi sa se implice cu adevarat, fiindca nu fac altceva decat sa vorbeasca si nu vor niciodata sa se prezinte in procese ca martori sau sa accepte sa primeasca legitimatii de voluntari de mediu cu care i-ar mai putea speria pe cei care incalca legea.

  “Am primit reclamatii care vizau zona Cociu, m-am dus eu cu inca doi colegi sa prindem nu stiu ce utilaj in apa. Nu l-am prins, dar am prins doi pescari la braconaj, iar acel tronson e luat in administrare de o asociatie a pescarilor. De ce nu il pazesc in loc sa sune la Garda de Mediu? Simtul civic le lipseste. Doar doi au venit sa le dam carnete de voluntari de mediu. Ei ne-au solicitat si ne poarta pe la Lechinta unde nu a fost nimic, iar acum au recunoscut, dar daca noi ii chemam martori la procese, nu vin. Simtul civic e dus, dar numai pana la jumatate”, a declarat Ioan Bors.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.