BMW Group, cea mai buna companie din lume pentru activitatile privind protectia mediului

BMW Group, cea mai buna companie din lume pentru activitatile privind protectia mediului

BMW Group a fost declarata, recent, drept cea mai buna companie care deruleaza activitati privind protectia mediului si care a investit cel mai mult in dezvoltarea durabila, potrivit topului Global 500 in Carbon Disclosure Project (CDP), citat de catre BMW Group Romania.

Compania germana BMW Group a obtinut cel mai bun rezultat din istorie in acest clasament, cu un scor de 99 puncte din 100 posibile, devenind astfel liderul industriei in ceea ce priveste investitiile in dezvoltarea durabila.

Global 500 Carbon Disclosure Project este unul dintre cele mai apreciate studii cu privire la dezvoltarea durabila si evalueaza 500 de companii la nivel mondial. Ierarhia este data de doi indicatori Carbon Disclosure Leadership Index (CDLI) pentru o raportare transparenta si Carbon Performance Leadership Index (CPLI) pentru actiuni efective pentru protectia mediului. Numai una din zece companii evaluate ajung in clasamentul final. BMW Group ocupa prima pozitie la ambii indicatori.

Datorita marcilor BMW, MINI, Motociclete Husqvarna si Rolls-Royce, BMW Group este unul dintre cei mai de succes constructori de automobile si motociclete la nivel mondial. In calitate de companie ce opereaza la nivel global, BMW Group dispune de 29 de locatii de productie si asamblare in 14 tari si are o retea de vanzari in peste 140 de tari.

In 2011, BMW Group a vandut, la nivel mondial, aproximativ 1,67 milioane de automobile si peste 113.000 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2011 a fost de 7,38 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 68,82 miliarde de euro. La 31 decembrie 2011, BMW Group dispunea de o forta de munca ce se apropia de 100.000 de angajati.

In ultimii sapte ani, constructorul auto german a fost desemnat lider al industriei in Dow Jones Sustainability Indexes.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente