Boom-ul din industria automobilelor din China: O treime din orase sunt foarte poluate

  0
  615

  O treime din orasele chinezesti nu indeplinesc criteriile minime de calitate a aerului din cauza boom-ului din industria automobilelor, a anuntat Ministerul Mediului in primul sau raport privind impactul masinilor asupra poluarii, relateaza AFP.

  Din cele 113 orase studiate, circa o treime nu indeplinesc criteriile nationale minime privind calitatea aerului acestei tari, care avea in 2009 circa 170 de milioane de vehicule, o cifra in crestere cu 9,3 % in raport cu 2008 si care a crescut de 25 de ori din 1980, a precizat ministerul.

  ”Toate problemele sunt strans legate de emisiile vehiculelor”, care au depasit 51 milioane de tone anul trecut, din care 40 milioane de tone de monoxid de carbon, potrivit raportului difuzat joi.


  Vanzarile de automobile in China au atins anul trecut nivelul record de 13,64 milioane de unitati, o cifra in crestere cu 46 % pe an, si se estimeaza ar urma sa creasca in acest an cu 25 % si sa ajunga la 17 milioane.

  Ministerul s-a angajat sa intareasca controlul emisiilor vehiculelor. Dispozitiile noului plan cincinal /2011-2015/, care a fost aprobat luna trecuta, ii incurajeaza pe constructorii de automobile sa depuna eforturi in materie de cercetare si dezvoltare a vehiculelor electrice sau hibrid.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.