Borbely: Comitetul pentru proiectul Rosia Montana mai are de analizat doua capitole din studiul de impact

Borbely: Comitetul pentru proiectul Rosia Montana mai are de analizat doua capitole din studiul de impact

Comitetul de Analiza Tehnica a proiectului minier de la Rosia Montana mai are de analizat doar doua capitole din studiul de impact asupra mediului prezentat de investitor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

Borbely: CAT pentru proiectul Rosia Montana mai are de analizat doua capitole din studiul de impact (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
„CAT-ul mai are de analizat doua capitole ale studiului de impact, apoi urmeaza sa anunte decizia”, a declarat ministrul Borbely.

Acesta a evitat sa estimeze cand ar urma ca ministerul pe care-l conduce sa anunte decizia la care a ajuns in urma analizei proiectului.

Presedintele CAT, secretarul de stat din Ministerul Mediului Marin Anton, nu a putut fi contactat pana la momentul transmiterii acestei stiri pentru a prezenta propria estimare privind termenul de finalizare a analizei proiectului.

Rosia Montana Gold Corporation dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni, avand costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimeaza ca va extrage 626.000 de uncii Troy de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei. O uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame de aur.

Compania este controlata de firma canadiana Gabriel Resources, care detine 80,46% din capitalul social, in timp ce statul roman controleaza 19,31% din actiuni, prin firma Minvest Deva, iar alti actionari cumuleaza 0,23% din titluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *