C. Ivan: Sa se desecretizeze contractul de la Rosia Montana ca toata lumea sa stie ce castiga Romania

0
323
Institutul Geologic al Romaniei critica dur proiectul minier de la Rosia Montana
C. Ivan: Sa se desecretizeze contractul de la Rosia Montana ca toata lumea sa stie ce castiga Romania

Liderul delegatiei europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan, a declarat, joi, ca daca presedintele Traian Basescu doreste o discutie serioasa pe subiectul Rosia Montana, atunci trebuie sa ceara desecretizarea dosarului. „In primul rand sa desecretizeze contractul de la Rosia Montana ca toata lumea sa stie ce castiga Romania in urma exploatarii. In acest moment este doar o discutie de principiu daca sa se exploateze sau nu aurul de acolo, ce se intampla cu zona respectiva, daca se respecta conditiile de mediu. Dar concret ce castiga Romania in urma exploatarii aurului de acolo nu se stie pentru ca contractul este secret. Daca Traian Basescu doreste o discutie serioasa pe acest subiect, trebuie sa ceara desecretizarea dosarului ca toti romanii sa stie daca se exploateaza zacamantul de aur de acolo Romania castiga atat, compania care exploateaza investeste atat si castiga atat”, a declarat pentru Agerpres Catalin Ivan.

El a adaugat ca a discutat cu lobby-istii de la Rosia Montana care au fost la Parlamentul European si i-a intrebat despre conditiile contractului si ce castiga Romania, dar si compania respectiva din exploatarea zacamantului de aur, iar raspunsul pe care l-a primit a fost ca nu poate afla astfel de detalii neavand certificat care permite aflarea unor date din dosare clasificate.
„Si atunci, daca nu pot sa vad contractul, banuiesc ca niciun roman nu poate sa-l vada daca nu are nu stiu ce certificat care da voie sa citeasca dosare clasificate, inseamna ca este ceva necurat la mijloc, sau cel putin pot sa banuiesc ca este ceva necurat la mijloc si nu sunt de acord cu acest contract. Nu pot fi de acord cu ceva ce nu cunosc”, a afirmat Catalin Ivan.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca el a sustinut dintotdeauna proiectul de la Rosia Montana, mentionand ca Romania are nevoie de el, cu conditia sa fie renegociate conditiile de partajare a beneficiilor din operarea zacamintelor de aur si argint din zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.