Borbely: Pistele pentru biciclisti nu trebuie amenajate pe trotuare ca in Bucuresti

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely a mers sambata, in Cluj-Napoca, cu bicicleta, cateva sute de metri pentru a arata ca sustine importanta acestui mijloc de transport, ca alternativa la circulatia cu masina.

„Imi place sa merg pe bicicleta. Cand au fost inundatiile din ’70, apa a luat bicicleta mea ruseasca, care era o bicicleta extraordinar de rezistenta, dar din pacate nu era rezistenta la inundatii. Am bicicleta acasa si nu fac aceasta deplasare din complezenta. Mesajul meu este ca in orasele mari trebuie sa avem piste pentru biciclisti”, a declarat Borbely, care a marturisit ca a invatat sa mearga cu bicicleta de la varsta de sase ani, la inceput pe tricicleta.

Ministrul a amintit despre importanta Hotararii de Guvern, pregatita impreuna cu ministrul Mediului, Korodi Attila, care prevede ca fiecare oras mare sau mediu trebuie sa aiba pana la finele lui 2008 modificate planurile urbanistice pentru a include piste moderne pentru biciclisti, iar din 2009 nu pot face investitii majore fara sa aiba in vedere si aceste proiecte.

Borbely Laszlo a mai afirmat ca pistele de biciclisti construite deja de primarii trebuie modificate daca nu corespund normelor. El a spus ca se pot construi piste de biciclisti pe malul raului, pe langa arterele principale de circulatie, dar nu pe trotuar, cum sunt in Bucuresti.

Sursa: Realitatea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente