Borbely s-a razgandit. Masinile mai vechi de opt ani nu vor mai fi taxate in plus

  0
  455
  Borbely s-a razgandit. Masinile mai vechi de opt ani nu vor mai fi taxate in plus
  Borbely s-a razgandit. Masinile mai vechi de opt ani nu vor mai fi taxate in plus

  Una calda, alta rece pentru soferii romani. Masinile mai vechi de opt ani nu vor mai fi taxate in plus, spune ministrul Mediului.

  Ministrul Mediului anuntase ca masinile mai vechi de 8 ani vor fi taxate mai mult incepand cu 2011. Totusi, se pare ca aceasta varianta nu va fi luata in calcul pana la urma, spune acelasi Lasylo Borbely. In schimb o alta modificare discutata in acest moment este diminuarea taxelor pentru mijloacele de transport in comun.

  Ministerul mediului ramane neclintit. Taxa auto se va modifica de la anul.
  „Este o politica nationala asa cum are si franta si germania o poliica nationala sa nu umplem romania cu masini vechi aduse din alta parte”, a declarat ministrul mediului.

  Variantele insa se schimba de la o saptamana la alta. Daca initial ministrul dorea sa mai adauge cinci procente la taxa masinilor mai vechi de opt ani, Laszlo Borbely s-a razgandit in favoarea buzunarului proprietarilor de astfel de autovehicule.

  „Eu cred ca nu vom modifica aceasta zona mai veche deci ramanem la varianta care este acum”, a precizat Borbely.

  Ministrul mediului se gandeste si la punga stramtorata a primariilor. Asa ca si la taxa pentru inmatricularea mijloacele de transport in comun se prevad modificari.

  „Mai discutam daca la transportul in comun de exemplu la autobuze sa fie taxa de inmatriculare sau nu findca primariile au buet mai mic atunci daca aduc autobuze care corespund unui anumit standard acolo ar putea fi o taxa numai la cele care polueaza mai mult”, a explicat ministrul.

  Per total, procentul cu care va creste taxa auto ajunge pana la 100%.

  „In momentul de fata e o marja un procent intre 20 dar care poate sa ajunga pana la suta la suta in functie de cum polueaza cat polueaza”, a mai completat Laszlo Borbely.

  Varianta finala trebuie stabilita pana saptamana viitoare cand ordonanta va ajunge pe masa guvernantilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.