Junior Achievement Romania si ista invata elevii sa eco-nomiseasca

Junior Achievement Romania si ista invata elevii sa eco-nomiseasca

Junior Achievement Romania in parteneriat cu ista Romania, lider pe piata locala a sistemelor de contorizare individuala, lanseaza programul educational „Eco-nomiseste! Energia conteaza”. Proiectul isi propune sa aduca in atentia elevilor de liceu problema folosirii eficiente a resurselor energetice. Campania se va desfasura la nivel national, incepand din 16 decembrie 2010 si va implica 2500 de elevi din peste 30 de licee, intr-un efort comun de a eficientiza modul in care consumam resursele, atat acasa, cat si la scoala.

Colaborarea se desfasoara in cadrul programului de responsabilitate sociala al ista, „Energia conteaza”, lansat de companie la nivel international in luna septembrie a anului in curs. 25 de tari in care ista este prezenta au participat la competitie, fiecare inscriind proiecte concentrate pe pomovarea consumului eficient de energie. Proiectul „Eco-nomiseste! Energia conteaza” s-a numarat printre cele doua proiecte cistigatoare la nivel international, beneficiind astfel de o finantare in valoare de 15.000 de euro.

„Competitia Energia conteaza se afla la prima editie, iar faptul ca o organizatie non-guvernamentala din Romania a castigat unul din cele doua premii oferite ne onoreaza. Suntem bucurosi sa derulam primul proiect de anvergura al ista Romania in domeniul economisirii prudente a resurselor, alaturi de Junior Achievement Romania si in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in institutii de invatamant de nivel liceal din cel putin 30 de localitati din Romania. Speram ca acest program educational sa contribuie la stimularea consumului optim de energie”, a declarat Marian Sisu, directorul general ista Romania, care s-a intalnit joi, 16 decembrie, cu elevi ai Colegiului Economic Hermes pentru prima vizita la clasa din cadrul proiectului.

Programul Eco-nomiseste! Energia conteaza isi propune sa dezvolte in randul tinerilor abilitatile, cunostintele si atitudinile specifice unor viitori consumatori, profesionisti si antreprenori responsabili. Peste 2.500 de elevi si 90 de profesori vor constientiza problemele de sustenabilitate legate de consumul zilnic de resurse energetice si vor intelege cum pot fi folosite tehnologia si gandirea economica pentru solutionarea acestora si pentru a reduce impactul schimbarilor climatice.

Proiectul se bazeaza pe experienta educationala oferita tinerilor prin participarea la activitatile learning by doing ale modulului de economie ecologica Eco-nomia, facilitata la clasa de catre profesori JA Romania si consultanti voluntari ista, dar si prin organizarea competitiei Eco-nomiseste!, in cadrul careia elevii, cu ajutorul consultantilor voluntari ista Romania, vor propune solutii de eficientizare a consumului de resurse energetice din scoala lor. Echipa castigatoare a etapei nationale va beneficia de o bursa Junior Achievers de participare la scoala de vara Economics for Leaders 2011, iar primii clasati vor primi din partea ista echipamente ce ii pot ajuta in eficientizarea consumului de resurse si scaderea costurilor de intretinere ale familiei.

ista sprijina proiecte ce vizeaza sustenabilitatea in domenii legate de energie si de conservarea acesteia, axate pe protejarea mediului din punct de vedere al consumului responsabil de energie in cadrul gospodariilor. Din anul 2011, Concursul „Energia conteaza” va deveni unul anual, bugetul alocat pentru sustinerea proiectelor de eficienta energetica fiind de 75.000 de euro, atragerea propunerilor avand loc in doua etape: februarie si august 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *