Borbely spune ca proiectul Rosia Montana „nu va misca un pas inainte” fara noi asigurari

Laszlo Borbely desemnat pentru Ministerul Mediului si Padurilor, a spus, dupa votul favorabil din comisii, ca proiectul Rosia Montana nu va fi demarat pana nu va primi asigurari ca nu va avea efecte negative asupra mediului inconjurator, precizand ca el nu este inca lamurit ca proiectul nu polueaza.Borbely proiectul Rosia Montana

„Acest proiect nu va misca un pas inainte, pana nu am asigurari ca nu va aduce efecte poluante. Deocamdata, eu nu sunt lamurit de acest lucru”, a spus Borbely, adaugand ca in prezent aduna toate datele legate de proiectul Rosia Montana.

„Exista o decizie definitiva a Curtii de Apel, insa am inteles ca ei (investitorul, n.r.) au facut un nou PUZ (plan urbanistic zonal, n.r.), iar comisiile de la minister si comisia romano-ungara analizeaza toate datele. Stiu ca sunt foarte multe optiuni”, a mai spus Borbely.

Tot in cadrul audierilor, ministrul desemnat al Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca doreste reevaluarea proiectului de la Rosia Montana si intentioneaza sa renegocieze participatia statului roman in proiect, care in prezent este de 19,7%. Videanu a subliniat ca va insista sa se respecte „conditiile exigentelor de mediu si conservare a patrimoniului national” si a afirmat ca amanarea beneficiului statului roman de pe urma acestui proiect este „nejustificata”.

Duminica, premierul desemnat Emil Boc a precizat ca unul dintre obiectivele programului de guvernare vizeaza reevaluarea proiectului Rosia Montana, a carui aprobare „depinde de expertizele ce vor fi efectuate”.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *