Borbely vrea 1,5 miliarde de lei la Fondul de Mediu

  0
  328

  Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, si-a prezentat astazi, in cadrul unei conferinte, prioritatile pentru urmatoarea perioada. Aceastea au in vedere demararea programului „Rabla”, a programului „Marea Debarasare”, dar si absorbtia fondurilor europene prin Programul Operational Sectorial de Mediu.Laszlo Borbely

  Ministrul a declarat ca bugetul Fondului de mediu este finalizat, dar ca urmeaza sa il prezinte in Guvern cel mai probabil saptamana viitoare deoarece fara aprobarea acestui buget nu poate demara programul „Rabla”. La 15 zile dupa aprobarea bugetului, programul va incepe.

  Borbely estimeaza ca se vor cheltui circa 1,5 miliarde de lei din Fondul de Mediu pe diverse proiecte. A facut referire la proiecte privind energiile noi, dar si la „Casa Verde”. „Sper ca peste doua luni de zile sa pot prezenta si cum am demarat aceste proiecte”, a spus ministrul de resort intr-o conferinta de presa.

  El a criticat administratia Fondului de Mediu pe motiv ca anul trecut bugetul a fost de 800 de milioane de lei, din care insa s-au cheltuit doar 300 de milioane de lei, si asta nu din banii de la buget, ci din taxele de mediu. „S-a mers numai pe proiecte vechi si pe programul Rabla. E inadmisibil.”, a mai spus Borbely.

  „Marea Debarasare”, din martie

  Programul „Marea Debarasare” privind colectarea deseurilor din echipamente electrice si electronice va functiona de acum inainte trimestrial. Prima campanie va avea loc la sfarsitul lunii martie, potrivit lui Borbely.

  Bani pentru impaduriri

  Ministrul a spus ca anul acesta se vor cheltui aproape 200 de milioane de lei pentru impadurirea terenurilor din Romania, 152 de milioane de lei provenind de la Fondul de Mediu. Aceasta in conditiile in care anul trecut au fost cheltuiti in acest sens doar 28 de milioane de lei.

  „Exista 223 de milioane de euro care stau necheltuiti la Ministerul Agriculturii fara sa fie cheltuiti pentru paduri, din motive tehnice. Am acordat doua saptamani colegilor de la Paduri sa finalizeze toate discutiile tehnice”, a spus Laszlo Borbely.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.