Cea mai urata fiinta din lume poate disparea

Respingatorul peste-balon pica tot mai des in plasele pescarilor, desi nu este comestibil. Considerat una dintre cele mai hidoase vietuitoare marine, creatura este in pericol de extinctie din cauza pescuitului excesiv in apele din sud-estul Australiei.pestele balon

Pestele-balon si-a atras deja reputatia de creatura hidoasa. Vietuitoarea puhava din apele oceanelor, care poate creste pana la 30 de centimetri, traieste la adancimi de peste 800 de metri, astfel incat oamenii au rar ocazia sa-l vada.

Pentru ca localnicii din sud-estul Australiei sunt ahtiati dupa castiguri tot mai mari de pe urma capturarii pestilor, cea mai respingatoare vietuitoare marina iese insa din ce in ce mai des la iveala, prinsa in plasele pescarilor.

Acum, figura sa ursuza pare a avea un motiv bine intemeiat. Oamenii de stiinta avertizeaza ca pestele-balon va avea de suferit din cauza pescuitului excesiv in apele din regiunea sud-estica a continentului australian, scrie „The Daily Mail”.

Victime colaterale

Profesorul Callum Roberts de la Universitatea din York, Marea Britanie, spune ca pestele-balon este extrem de urat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa permitem ca specia acestuia sa fie pusa in pericol. „Pestii-balon sunt foarte vulnerabili in momentul in care sunt prinsi in plase, mai ales ca specia lor este caracteristica apelor din jurul continentului australian. Aceasta este una dintre cele mai distructive forme de pescuit.

Vasele care navigheaza pe apele din zona Australiei si a Noii Zeelande in cautarea vietuitoarelor care vor ajunge delicatese pe mesele celor instariti sunt cele mai active din intreaga lume. Pestii-balon sunt capturati odata cu crabii si homarii pe care vor sa-i comercializeze pescarii. Ulterior, hidoasele creaturi sunt aruncate, dar nu inapoi in ape si nici pe farfurii, pentru ca nu sunt comestibile.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *