BP arde de vii testoasele din Golful Mexic

Peste 430 de testoase au murit pana acum din cauza deversarii de petrol din sudul SUA.testoase in golf

Grupurile de protectia animalelor au dat in judecata BP pentru ca arde de vii testoase pe cale de disparitie si au cerut tribunalului sa opreasca „incendierile controlate” ale petei de petrol din golful Mexic.

„Este oribil ca aceste creaturi sunt arse de vii, dupa ce li s-a distrus si habitatul de catre petrolul deversat”, a declarat presedintele Institutului pentru Protectia Animalelor (AWI) din SUA, Cathy Liss.

Procesul intentat de AWI, Centrul pentru Diversitate Biologica, Reteaua de Restaurare a Turtle Island si Animal Legal Defense Fund spune ca BP a violat actul Speciilor pe Cale de Disparitie si alte legi prin incendierile „controlate” din Golful Mexic.

Ei au cerut la tribunal un ordin de restrictie pentru incetarea tuturor activitatilor de incendiere pana cand vor fi implementate mecanisme care vor preveni arderea testoaselor.

„Specii de testoase pe cale de disparitie, precum Kemp’s ridley, una dintre cele mai rare de pe Pamant, sunt prinse in petele de petrol si nu pot scapa atunci cand acestea sunt incendiate”, a explicat grupul pentru protectia animalelor.

Peste 430 de testoase au murit pana acum din cauza deversarii de petrol.

„Curatarea petrolului este extrem de importanta, dar trebuie facuta astfel incat sa nu se distruga viata salbatica”, a spus Liss.

Grupurile spun ca BP trebuie sa scoata toate testoasele din petrol inainte de a-l incendia.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *