Braconaj la Gura Portitei

Braconaj la Gura Portitei
In cursul zilei de ieri, politistii de frontiera tulceni au confiscat 35 de kilograme de peste proaspat si 430 m de plasa monofilament a carei detinere si utilizare este interzisa prin lege.

Daniel O. (25 de ani) a fost depistat la Portita avand asupra sa doi saci din rafie in interiorul carora se aflau plase de pescuit tip monofilament cu captura de peste. In urma controlului, au fost ridicate in vederea confiscarii 9 plase monofilament cu lungimea totala de 430 metri si 35 de kilograme de peste proaspat din specia caras.

„Tanarul a declarat ca a pescuit in dimineata zilei de 15 iunie in zona lacului Golovita, iar pestele capturat era pentru consumul propriu. Intreaga cantitate de peste a fost predata unei societati comerciale de profil, iar celui in cauza i-au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere si folosire la pescuit de plase monofilament“, spune Natalia Agighioleanu, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie de Frontiera Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *