Braconieri care au impuscat un cerb carpatin, surprinsi in flagrant de jandarmi

0
972

Doi braconieri care au impuscat un cerb carpatin au fost surprinsi in flagrant de jandarmii care efectuau o actiune punctuala in cooperare cu paznicii de vanatoare din cadrul Asociatiei Judetene de Vanatoare si Pescuit Arad.
cerb carpatin
Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Arad, dat marti publicitatii, ofiteri din cadrul IJJ Arad si o patrula de jandarmi din cadrul Grupei Jandarmi Supraveghere si Interventie Pecica, executand o actiune punctuala in cooperare cu paznicii de vanatoare din cadrul Asociatiei Judetene de Vanatoare si Pescuit Arad, pe linia prevenirii si combaterii fenomenului contraventional si infractional in domeniul cinegetic in zona culturilor agricole din apropierea localitatii Bodrogu Vechi, judetul Arad, au prins in flagrant doi barbati in timp ce transportau intr-un autovehicul un cerb carpatin impuscat.

In timpul executarii misiunii, jandarmii au auzit un foc de arma din directia unei culturi de grau, fapt pentru care s-au deplasat in acea zona, unde i-au prins in flagrant pe N.S.P., in varsta de 53 de ani, si pe A.I.P., in varsta de 52 de ani, ambii din municipiul Arad, vanatori autorizati si posesori legali de arme de vanatoare, care s-au deplasat impreuna pe terenurile agricole din aproprierea localitatii Bodrogu Vechi, apartinand fondului de vanatoare nr.11 , in scopul vanarii de animale salbatice.

Stand la panda intr-un foisor amenajat, A.I.P. a observat un exemplar de cerb carpatin, moment in care a tras asupra lui un foc cu arma de vanatoare Zastava de calibru 308 mm, Winchester, prevazuta cu luneta, impuscandu-l in zona gatului. Cerbul impuscat de braconier a fost urcat intr-un microbuz VW Transporter cu intentia de a fi transportat in municipiul Arad la domiciliul acestora. De mentionat faptul ca acestia nu aveau eliberata autorizatie legala de vanatoare individuala, iar vanatoarea pentru specia respectiva nu era permisa in aceasta perioada, drept pentru care aceasta partida de vinatoare a devenit ilegala.

In urma controlului autovehicolului, jandarmii au gasit o arma de vanatoare cu luneta marca Zastava calibrul 308 Winchester, o arma de vanatoare marca IJ-18-ME cu glont calibru 12,1 mm, o luneta Red Head , 2 cartuse cu glont de calibru 308 W, 5 cartuse de vanatoare calibru 12,1 mm.

De asemenea, in autovehicolul VW Transporter a mai fost gasit un mascul din specia cerb carpatin de aproximativ 300 kg, impuscat in zona gatului, care a fost ridicat de la faptuitori si predat Directiei Sanitar Veterinare Arad pentru eliberarea unui buletin de analiza care sa certifice cauza mortii.

Prejudiciul a fost stabilit de catre AJVPS Arad ca fiind in valoare de 12.000 euro. Armele de vanatoare si cartusele au fost ridicate de la faptuitori, urmand a fi supuse unei expertize tehnico-stiintifice.

„Jandarmii le-au intocmit celor doi barbati actele premergatoare in vederea inceperii urmarii penale pentru savarsirea infractiunilor de vanatoare fara autorizatie de vanatoare legala; vanarea in afara perioadelor in care este permisa vanatoarea la specia respectiva; nerespectarea regimului armelor si munitiei si de transportul vanatului dobandit in conditiile art. 42, acte ce vor fi inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Arad pentru continuarea cercetarilor”, se precizeaza in incheierea comunicatului IJJ Arad.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.