Braconieri cercetati penal pentru fapte deosebit de grave

Braconieri cercetati penal pentru fapte deosebit de grave

Politistii de frontiera din cadrul SPF Moldova Veche au intocmit dosare penale pe numele a doi cetateni romani care pescuiau ilegal in apele Dunarii.

Alti trei barbati sunt cercetati penal deoarece au incercat sa impiedice echipajul politistilor de frontiera sa-si indeplineasca atributiile de serviciu, manifestand un comportament agresiv.

Joi, politistii de frontiera din cadrul SPF Moldova Veche au observat pe fluviul Dunarea, cu ajutorul sistemului de supraveghere, o barca in care se aflau doi pescari care isi intindeau in apa plasele de pescuit. Totodata, la mal se afla o alta persoana care supraveghea zona si activitatea desfasurata de cei doi pescari cu ajutorul unui binoclu.

Un echipaj mobil al politiei de frontiera s-a deplasat cu operativitate la fata locului pentru interceptarea pescarilor. La vederea politistilor de frontiera, cele trei persoane au fugit si au incercat sa se ascunda in locuintele din apropiere, fapt pentru care politistii de frontiera au pornit in urmarirea lor. Cu ocazia retinerii acestora, trei dintre localnici au manifestat un comportament agresiv, incercand sa opreasca politistii de frontiera sa isi indeplineasca atributiile de serviciu, unul dintre ei lovind cu pumnii si picioarele autoturismul de serviciu.

In consecinta, cei doi pescari, Bogoliub P. si Milin I., sunt cercetati pentru nedetinearea licentei de pescuit/autorizatiei de pescuit comercial si detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, iar ambarcatiunea si instrumentele de pescuit au fost ridicate cu scopul continuarii cercetarilor.

Totodata, ceilalti trei barbati sunt cercetati pentru distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartinand altuia (Liubisa P., de 53 ani), precum si impiedicarea sub orice forma a organului de urmarire penala sau de mentinere a ordinii publice de a-si indeplini atributiile de serviciu (Dragan I., de 37 ani si Nichita S., de 39 ani).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente