Bradul adus din Danemarca bate molidul romanesc

0
464
Pentru un Craciun verde!
Teodor Baciu vinde in Piata 700 din Timisoara brazi adusi din Danemarca

Pe pietele din Vest au aparut brazii „stranieri”. Cei din tara sunt inca in padure. Un brad din Danemarca are un pret intre 80 si 400 de lei. Specialistii va sfatuiesc sa nu va grabiti si sa asteptati sa apara si cei romanesti.

Brazii din Danemarca au fost deja „plantati” in Piata 700 din Timisoara. Comerciantii spun ca au vrut sa isi prinda loc, dar si sa aiba unde tine pomii de Craciun. „Ieri am venit si am vandut sase brazi mai mici. Inca nu se prea vand”, a spus Teodor Baciu, comerciant. El a adaugat ca pretul brazilor de import este cuprins intre 80 si 400 de lei. „Unul la doi metri si un pic costa 400 de lei”, a explicat comerciantul.
Potrivit inspectorilor silvici, odata cu sosirea brazilor romanesti vor incepe si controalele. „Inca nu au aparut brazii romanesti. Avem programate controale pentru perioada urmatoare”, a spus inspectorul Nicolae Pogan, de la Inspectoratul Silvic din Timisoara.

Monopol si la Arad

Situatia de la Arad este asemanatoare celei din Timisoara. Pietele din oras au fost invadate de brazii adusi din Danemarca. Cum comerciantii abia au sosit si cum nici vremea nu tine cu ei, vanzarile de ieri au stat prost. „Avem brazi de toate marimile. Pretul lor este intre 80 de lei si 800 de lei, dar mai negociem. Avem si din aceia mari, pentru biserici sau alte institutii”, spune Mihai Ovidiu Pop, comerciant.

Aradenii care au trecut prin piata au spus ca se mai gandesc daca vor cumpara brad adus in import, romanesc sau artificial. „Este cam scump, dar mai avem timp sa studiem ofertele”, spune Raluca Pantea, 30 de ani. Pe pietele din Oradea si Hunedoara brazii inca nu au fost scosi la vanzare.

Brazi in cel mai impadurit judet

ll Directia Silvica din judetul Caras-Severin vine in intampinarea resitenilor cu o oferta de invidiat in ceea ce priveste pretul pomilor de Craciun. Preturile sunt similare cu cele de anul trecut. Astfel ca cel mai ieftin molid costa chiar mai putin decat un pachet de tigari. Brazii si molizii sunt pusi in vanzare pe data de 13 decembrie, la Piata Resita Sud. Directia Silvica scoate la vanzare in acest an circa 4.000 de brazi si molizi pentru Craciun. Potrivit oficialilor institutiei, cel mai mic pret pentru un brad este de 20 de lei, iar cel mai ieftin molid costa 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.