Brailenii ingroapa „cartierul” Praporgescu in gunoaie

Brailenii ingroapa "cartierul" Praporgescu in gunoaie
Brailenii ingroapa „cartierul” Praporgescu in gunoaie

Deseurile aruncate la marginea municipiului sunt purtate de vant in curtile localnicilor din prelungirea satului Baldovinesti

In ultimii ani, satul Baldovinesti s-a extins foarte mult inspre municipiul Braila. Multi braileni au cumparat terenuri si si-au facut case in Praporgescu, o asezare ce tine de Baldovinesti, dar care, intr-un viitor nu foarte indepartat, ar putea fi perceputa ca un nou cartier al municipiului. Deocamdata, insa, faptul ca se afla la doar cateva sute de metri de oras nu este deloc benefic pentru aceasta asezare si asta pentru ca proprietarii caselor de aici isi vad curtile invadate de gunoiele aruncate de brailenii lipsiti de bun simt de-a lungul soselei ce vine in prelungirea Caii Galati si merge pana la calea ferata din Baldovinesti.

„Locuiesc de 2 ani in Praporgescu si doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca de la iesirea din Braila (dinspre Calea Galati) si pana la trecerea peste calea ferata din Baldovinesi a fost infiintata o adevarata rampa de deseuri. Gunoiul menajer precum si deseurile inerte rezultate din constructii sunt imprastiate pe camp, in apa canalului ce margineste acest drum si chiar direct pe carosabil, din autoturisme. Adus de vant, gunoiul ajunge in culturile si in curtile noastre. Daca autoritatile competente in combaterea acestui fenomen nu se vor implica la timp, asezarea noastra risca sa se transforme intr-un morman de gunoaie”, se arata intr-o sesizare trimisa la redactie de Marius M., unul dintre locatarii „cartierului” Praporgescu.

Dat fiind ca zona unde se intampla toate aceste lucruri se afla pe raza unitatii administrativ teritoriale Vadeni, problema ar trebui rezolvata de autoritatile din aceasta comuna invecinata cu municipiul. Din pacate, in ciuda incercarilor reporterilor nostri, primarul Stanca Coman nu a putut fi contactat pentru a ne spune daca este in tema cu situatia si ce masuri a luat pana in prezent pentru indepartarea gunoaielor. Vom reveni.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente