Brasov: Decorati-va casa cu mobila ecologica!

Studentii de la Industria Lemnului sunt principalii artizani care dau tonul la aceasta moda. Rochii din lemn, mese si scaune din carton combinat cu lemn, traiste si linguri pentru decorarea casei sunt cateva dintre atractiile expozitiei.mobila

Nicolae Tacu, masterand la primul program de master de eco-design din Brasov, a reusit sa creeze o masa si un scaun din carton, combinat cu lemn. Eco-designerul a reusit sa-si breveteze inventia, iar colectia sa se numeste “Cardboard Love”, adica “Dragostea de carton”.

A castigat cateva premii cu creatia sa, unul chiar in Danemarca. Spune ca, in Romania, nimeni nu i-a pretuit munca. “Materialele au fost foarte greu de achizitionat si a fost foarte complicata taierea formei. Tot procesul dureaza undeva la patru zile, mai ales partea de lipire a placilor de carton si a lemnului de balsa, cel mai usor lemn din lume, care este folosit in aeromodelism. Testele facute asupra produselor mi-au demonstrat ca rezista la o greutate de 350 de kilograme. Din punct de vedere al rezistentei in timp, supunerea la intemperii, aer, apa, am remaract ca nu sunt foarte mari diferente. Am vazut scaune la fel, care au deja doi ani si au o stare foarte buna. O recomand atat la interior, cat si la exterior, pentru terase sau piscine”, ne-a dezvaluit Tacu. Un set de doua scaune, plus masa, costa 500 de euro.

Toate obiectele pot fi admirate pana luni, ora 20.00, la Aula Universitatii Transilvania, unde sunt organizate 12 expozitii culturale, pe diferite teme.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente