Brasov: Festivalul National Ecvestru – sambata si duminica la Rasnov

Concursuri de frumusete pentru cinci rase de cai, un concurs de sarituri peste obstacole si o parada a trasurilor vor putea fi admirate de spectatorii care vor alege sa ia parte la Festivalul National Ecvestru, care va avea loc sambata si duminica in orasul Rasnov, Brasov, transmite corespondentul AMOS News.

Manifestarile vor incepe, in ambele zile, de la ora 11.00.”Pe langa concursul de frumusete pentru cai, si in acest an vom organiza concursul de trasuri trase de cai si sarituri peste obstacole, dar si cel de tras busteni”, a declarat consilierul judetean, Vasile Ungureanu, unul dintre organizatori. Noutatea editiei 2008 consta in includerea la concursul de frumusete, pe langa rasele de cai de sport, lipitani, frizoni si pur-sange arab, prezentate si in anii anteriori, a uneia recent aparute in Romania.

„Este vorba despre sangele greu belgian sau sangele rece belgian. Aceasta este o denumire a unei rase relativ noi in Romania care reuneste caii mari, de opt sute-o mie de kilograme, de munca. Este o rasa importata din Austria, Germania si mai ales Belgia, care apare din ce in ce mai des si in centrele ecvestre din Romania”, a precizat medicul veterinar Constantin Ducar, membru al echipei care a organizat Festivalul.”Pentru ca anul trecut am inregistrat in incident neplacut, aduca un participant si-a fortat calul ca batai de bici pentru a trage un bustean, caz descalificat la acel moment, in acest an vrem ca acest lucru sa se stie: noi nu toleram abuzul contra animalelor, fie el fizic, dar si verbal. In rest, sper ca lumea se va bucura de caii care vor fi prezentati in cadrul Festivalului Ecvestru”, a adaugat Constantin Ducar.Pentru public vor fi organizate doua concursuri, unul de aruncatul potcoavei la tinta si unul de trasul sforii, care la editia precedenta s-au bucurat de un real succes si interes printre spectatori.Locatia Festivalului este Valea Cetatii, Rasnov, iar serile vor fi incheiate cu concerte sustinute de Mihai Margineanu, Nelu Ploiesteanu (sambata) si Ilie Milcov, Anda Adam, Cristina Rus (duminica). Pentru aceste doua evenimente Primaria Orasului Rasnov a alocat suma de 40.000 de lei, la fel ca si Consiliul Judetean, iar alti sponsori au ajutat la organizarea lor.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente