Brazilia amendeaza compania americana Chevron cu 25 de milioane de dolari pentru poluarea cu petrol a Atlanticului

Brazilia amendeaza compania americana Chevron cu 25 de milioane de dolari pentru poluarea cu petrol a Atlanticului

Autoritatile braziliene au anuntat joi ca vor amenda compania petroliera americana Chevron cu suma de 25 de milioane de dolari pentru deversarea de petrol in apele Atlanticului in timpul exploatarii unui zacamant concesionat la 370 de kilometri nord-est de coasta statului Rio de Janeiro, transmit agentiile AFP si EFE.

Potrivit raportului publicat de Agentia nationala pentru petrol a Braziliei, compania Chevron a lucrat neglijent nerespectand normele braziliene si nici propriile proceduri in materie de foraj submarin, ceea ce a condus la scurgerea in ocean a 3.700 de barili de petrol incepand cu luna noiembrie 2011.

In luna martie, in urma unei noi deversari de petrol, Brazilia a cerut o despagubire de 11 miliarde de dolari, Chevron considerand aceasta solicitare drept ‘arbitrara’. Dupa aceste incidente, autoritatile braziliene au interzis companiei americane sa mai desfasoare activitati de foraj in perimetrul concesionat pana cand va prezenta un plan adecvat de securitate pentru platformele marine.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,346FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente