Brazilia promite o Cupa Mondiala ecologica

Brazilia promite o Cupa Mondiala ecologica
Brazilia promite o Cupa Mondiala ecologica

Guvernul brazilian a anuntat, marti, o serie de initiative pentru a organiza o Cupa Mondiala mai ecologica, ca o compensatie pentru emisiile de gaz cu efect de sera, cu stadioane respectuoase fata de mediu si un “pasaport verde” pentru turisti, informeaza AFP.

“Noi vrem sa marcam cat mai multe goluri ecologice”, a declarat ministrul Mediului, Izabella Teixeira, in cadrul unei conferinte de presa.
Ca la majoritatea marilor evenimente, Cupa Mondiala de fotbal (12 iunie-13 iulie) va genera o mare cantitate de gaz poluant cum este CO2, care provocata incalzirea planetei, scrie agerpres.ro.

Transporturi, lucrari, cazare si tot ce are legatura directa sau indirecta cu competitia vor produce 1,4 milioane tone de carbon, ceea ce va echivala cu aproape jumatate din gazele de sera generate de Jocurile Olimpice de la Londra 2012, a precizat Teixeira.

Brazilia a lansat, de asemenea, un “pasaport verde” in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru mediu, care ar trebui sa incurajeze consumul durabil de catre turisti in cele 12 orase gazda, cu aplicatii pentru telefoanele portabile si cu informatii pe retelele de socializare.
Conform executivului, “aceasta va fi prima Cupa Mondiala la care toate stadioanele vor urma modele de constructie si de gestiune durabila”, cu certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Deign).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente