Defrisarile din Parcul Tineretului scot oamenii in strada

0
577
Perchezi?ii la Certeze pentru defri??ri necontrolate
Albania a interzis defrișările de păduri timp de 10 ani
Defrisarile din Parcul Tineretului scot oamenii in strada
Defrisarile din Parcul Tineretului scot oamenii in strada

Sute de bucuresteni sunt asteptati sambata, 31 mai, de la ora 16.00, la intrarea dinspre Calea Vacaresti pentru a participa la un mars de protest. Cetatenii sunt suparati pe faptul ca 2 hectare de padure vor fi taiate pentru a face loc unui cartier de vile. In plus, firma de constructii care va ridica cartierul a taiat deja ilegal zeci de arbori.

“Excavatorul face gropi tot mai mari, masinile cara pamantul, se fac noi parcele de excavatii iar muncitorii si inginerii urmaresc apatici cum dispare parcul. Noile parcele de excavatii sunt foarte aproape de copacii ramasi in picioare. Autoritatile nu fac nimic. De fapt fac: ii ajuta pe astia. Trebuie sa iesim in strada in numar cat mai mare”, explica organizatorii pe pagina lor de facebook.

In anul 2008, 20.000 de metri patrati din interiorul parcului Tineretului au fost retrocedati Marioarei Micsunescu. Patru ani mai tarziu, ea a primit de la Primaria sectorului 4 autorizatie de constructie pentru un cartier de sase de vile cu doua etaje si mansarda, asta dupa ce a castigat in instanta.

Lucrarile de defrisare au inceput in luna aprilie 2014, cand, conform informatiilor oferite de Primaria sectorului 4, o persoana fizica a taiat doi arbori, pentru care a primit o amenda de 100 de lei.

Pe 14 mai, aproximativ 40 de arbori au fost taiati. De aceasta data defrisarile ilegale au fost comise de firma de constructii care se ocupa cu ridicarea cartierului de vile. Localnicii din zona s-au sesizat si au chemat politia, care a amendat cu 5000 de lei firma pentru ca a defrisat fara aviz.

Pe 27 mai, defrisarile au continuat. “Au ajuns sa defriseze la 5 dimineata, aproape pe intuneric, cu topoarele! Azi, 27.05.2014, la ora 5 dimineata, au avut loc defrisari ilegale in Parcul Tineretului. Am chemat imediat Politia si vor fi amendati. Am facut reclamatii la Politia Locala, Garda de Mediu si Primaria Municipiului Bucuresti. La ora 7 dimineata erau deja mai multi muncitori care curatau semnele taierii”, se anunta pe pagina de facebook.

Conform OUG 114/2007 schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora. (sursa fotografiilor: Salvati Parcul Tineretului)

Share this:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.