Array

Brevetul verde ii obliga pe constructori sa lucreze numai sub perdea de apa

Consilierii bucuresteni au decis ca deseurile, molozul si celelalte reziduuri trebuie indepartate imediat de pe santiere, iar locul unde s-a incheiat munca trebuie curatat si spalat.
perdea de apa
Lucrarile de pe santiere vor fi executate numai sub perdea de apa pentru a preveni formarea norilor de praf, iar caile de acces si stivele de materiale vor fi stropite in acelasi scop, potrivit proiectului de hotarare privind instituirea Brevetului Verde aprobat, marti, de Consiliul General al Capitalei.

In proiect se prevede ca molozul, deseurile si reziduurile rezultate din constructii sa fie indepartate imediat dupa terminarea lucrarilor de pe santier, iar locul sa fie curatat si spalat.

Constructorul trebuie sa ia toate masurile de semnalizare si iluminare a zonei de lucru ziua, dar si noaptea, astfel incat sa se asigure vizibilitatea la o distanta de cel putin 100 m, pe toata durata executiei lucrarilor.

Cei care nu vor respecta aceste norme vor fi pasibili de amenzi.

Astfel, pentru persoanele fizice, amenzile vor fi intre 100 si 500 de lei, iar pentru cele juridice, intre 500 si 2.500 de lei.

Brevetul Verde este documentul care stabileste normele minime obligatorii de respectare a protectiei mediului pe tot teritoriul municipiului Bucuresti.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente