Pisicile maidaneze din Bucuresti au scapat de sterilizare

Noul proiect aprobat marti de consilierii bucuresteni prevede reguli de castrare doar pentru caini si permite si medicilor veterinari privati sa aiba acces la aceste servicii. Ei vor primi de la primarie cate 60 de lei pentru fiecare caine sterilizat.
pisici maidaneze
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat marti un proiect prin care permite fiecarui medic veterinar sa incheie un contract cu Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan (ASCS) prin care i se deconteaza servciile de sterilizare a maidanezilor. Proiectul care vizeaza controlul reproducerii cainilor in Bucuresti mai prevede ca medicii veterinari sa transmita ASCS datele despre sterilizarea cainilor. Informatiile furnizate de medici, dar si de la Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti, vor constitui o baza unica de date a tuturor cainilor din Bucuresti care au fost sterilizati. Medicii veterinari aflati in contract cu primaria vor primi cate 65 de lei pentru fiecare caine sterilizat.

Persoanele fizice vor putea steriliza gratuit orice maidanez, iar firmele vor trebui sa plateasca cate 85 de lei.

Proiectul Municipalitatii nu mai prevede, asa cum a fost varianta propusa in primavara, cand a fost si in dezbatere publica, obligativitatea celor care detin pisici sa le sterilizeze si sa le implanteze microcip de identificare. S-a renuntat si la sanctionarea celor care nu respecta aceste norme cu amenzi de pana la 700 de lei. “Pisicile nu au putut fi introduse in proiect pentru ca nu au o legislatie prin care sa poata fi gestionate”, ne-a declarat Carmen Arsene, vicepresedinte al Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor. Arsene a explicat ca “gestionarea” presupune existenta unor reguli pentru sterilizarea pisicilor, reguli care sunt specificate doar pentru caini.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca are in vedere, printre altele, achizitionarea unei cazarmi militare dezafectate pentru strangerea cainilor vagabonzi de pe strazi. “Nu vreau ca acei caini sa se mai intoarca pe strazi. Vreau sa cer voie ca sa intru si in curtile oamenilor si sa-i conving sa-si duca cainii la sterilizat”, a precizat Oprescu.

Potrivit datelor pe care le au reprezentantii Primariei Capitalei, in acest moment, in Bucuresti, sunt peste 30.000 de caini fara stapan, dintre care 10.000 sunt deja sterilizati.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente