Brigitte Bardot le scrie parlamentarilor romani sa nu eutanasieze cainii comunitari

0
283

Legendara actrita franceza Brigitte Bardot ia din nou apararea cainilor fara stapan din Bucuresti, intr-o scrisoare deschisa trimisa parlamentarilor romani, in care le cere acestora sa nu legifereze eutanasierea patrupedelor.brigitte_bardot

„Romania nu va evolua daca va continua sa ia decizii crude impotriva unor fiinte sensibile, aflate sub protectia legislatiei europene. Animalele fara stapan, neglijate si amenintate, arata teama unei tari ce nu reuseste sa abordeze viitorul in virtutea principiului responsabilitatii voluntare”, se arata in scrisoarea catre comisiile de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, publicata pe site-ul fundatiei conduse de Bardot.

Demersul vedetei franceze vine dupa ce, in Romania, problema cainilor vagabonzi a revenit in prim-plan la sfarsitul lunii aprilie, cand prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a anuntat ca a inaintat catre parlament o initiativa legislativa care prevede eutanasierea patrupedelor fara stapan, initiativa criticata ulterior de asociatiile pentru protectia animalelor.

Actrita, o cunoscuta aparatoare a drepturilor animalelor, a incercat in doua randuri sa-i induplece pe edilii Capitalei sa rezolve cu bandete problema cainilor. Mai intai in mandatul de primar general al lui Viorel Lis, iar apoi in cel al lui Traian Basescu, ambele vizite la Bucuresti neavand insa urmari pratice foarte vizibile.

In Bucuresti sunt peste 40.000 de caini vagabonzi, potrivit estimarilor prefecturii. In primele trei luni din 2010, numai la Institutul „Matei Bals” din Capitala s-au prezentat peste 2.100 de oameni atacati de caini comunitari.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.