Brigitte Bardot s-a oferit sa fie incarcerata in locul militantului ecologist Paul Watson

Brigitte Bardot s-a oferit sa fie incarcerata in locul militantului ecologist Paul Watson

Actrita Brigitte Bardot, al carei nume a fost dat, in 2011, uneia dintre ambarcatiunile organizatiei Sea Shepherd, s-a oferit sa fie incarcerata in locul militantului ecologist Paul Watson, fondatorul acestui ONG, care a fost arestat duminica, in Germania.

Actrita franceza s-a declarat scandalizata de arestarea lui Paul Watson si s-a oferit sa fie incarcerata in locul acestuia, informeaza lefigaro.fr.

„Sunt scandalizata de faptul ca a fost trimis la inchisoare si vreau sa fiu inchisa in locul lui, pentru ca ii sunt complice”, a precizat actrita intr-un comunicat.

„Intotdeauna l-am sustinut pe Paul Watson, fratele meu de lupta”, a adaugat Brigitte Bardot, al carei nume a fost dat trimaranului folosit de organizatia ecologista Sea Shepherd pentru a urmari vasele specializate in pescuitul balenelor.

 

Paul Watson, in varsta de 61 de ani, de nationalitate canadiana, a fost arestat, duminica, la Frankfurt, in baza unui mandat de arestare emis de Costa Rica, in legatura cu un incident din 2002, care s-a produs in cadrul unei campanii coordonate de Sea Shepherd contra pescuitului de rechini.

El este acuzat ca a pus in pericol viata echipajului costarican in timpul acestei interventii ecologiste.

„Paul Watson, justitiarul marilor, face acea munca indispensabila pe care guvernele nu o fac”, a afirmat Brigitte Bardot.

Brigitte Bardot, celebra actrita franceza devenita sex-simbol de talie mondiala in anii ’60, a jucat in 48 de filme, in numeroase musicaluri si a inregistrat 80 de cantece.

Dupa retragerea ei din cinematografie, in 1973, la varsta de 38 de ani, Brigitte Bardot, ale carei initiale „B.B.” au devenit celebre in toata lumea, a devenit o infocata aparatoare a drepturilor animalelor. In anii 1990, profitand de notorietatea mondiala de care se bucura, Brigitte Bardot si-a exprimat in mod public parerea, in termeni foarte critici, despre imigratie, anumite aspecte legate de homosexualitate si despre curentul islamic din Franta, fiind condamnata de cinci ori de tribunalele franceze la plata unor amenzi, pentru incitare la ura rasiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *