British Petroleum recupereaza zilnic intre 1.360 si 3.000 de barili de petrol din Golful Mexic

0
270

Compania petroliera BP a prezentat luni o noua estimare a cantitatii de petrol recuperata din Golful Mexic, afirmand ca pompeaza intre 1.360 si 3.000 de barili pe zi, in perioada 17-23 mai. petrol deversat

Joia trecuta, BP anuntase ca recupera circa 5.000 de barili pe zi. Insa vineri, John Curry, purtatorul de cuvant al companiei britanice, anunta o diminuare a cantitatii de petrol recuperate, la nivelul de 2.200 de barili pe zi. Oficialul BP a explicat aceasta diferenta prin faptul ca fluxul petrolului fluctueaza.

„Asa cum am spus de la inceput, este foarte dificil sa facem masuratori. In primul rand dorim sa oprim scurgerile de petrol”, subliniaza Curry.

Compania British Petroleum a comunicat ca analizeaza mijloacele de blocare a putului de petrol si de izolare a acestuia cu beton, precizand ca o operatiune in acest sens ar urma sa inceapa in cateva zile.

La suprafata sunt in prezent 1.100 de nave implicate in recuperarea petrolului, pana acum fiind colectata cantitatea de 243.000 de barili de lichid continand petrol. La aceasta operatiune sunt mobilizate 22.000 de persoane, iar costurile se ridica la 760 de milioane de dolari.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.