British Petroleum, retrogradata

Agentia Fitch a retrogradat pentru a doua oara in cursul acestei luni ratingul acordat companiei British Petroleul (BP), pe fondul inrautatirii situatiei din Golful Mexic.retrogradata

Astfel, Fitch a coborat ratingul BP de la AA la BBB, pe fondul temerilor ca scurgerile de petrol din Golf vor avea un impact devastator asupra mediului, iar gigantul energetic va fi fortat sa plateasca despagubiri foarte mari.

Pana la acest moment, nota de plata se ridica la peste 1,6 miliarde de euro, reprezentand granturi acordate statelor Florida, Alabama, Mississippi, precum si sumele necesare construirii unei bariere de protectie in dreptul coastei statului Louisiana.

Presedintele american Barack Obama a anuntat ca nota de plata va creste, suma vehiculata fiind de ordinul zecilor de miliarde de dolari. Dupa ce a vizitat Golful Mexic, Obama le-a spus reporterilor care il insoteau ca sefii BP au fost de acord cu infiintarea unui fond destinat diminuarii efectelor catastrofei ecologice cauzata de deversarile de petrol.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *