Bucuresti: Verzii din Parlament au spus NU energiei nucleare

Rusia urmeaz? s? construiasc? noua reactoare nucleare
Bucuresti: Verzii din Parlament au spus NU energiei nucleare
Bucuresti: Verzii din Parlament au spus NU energiei nucleare

Parlamentul a adoptat marti proiectul de lege privind aprobarea ordonantei de urgenta pentru reglementarea unor masuri asupra asigurarea cantitatilor de apa grea si de octoxid de uranium pentru unitatile 1-4 de la Cernavoda. Singurii deputati care s-au impotrivit prin vot acestei legi au fost reprezentantii Partidului Verde,

Remus Cernea si Ovidiu Iane. Ei si-au exprimat astfel opozitia categorica in fata dezvoltarii oricaror tehnologii conexe productiei de energie nucleara.

“Documentul care tocmai a fost votat favorabil de Camera Deputatilor cuprinde si referinte precise la deschiderea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Semnalizam ca se creaza cadrul legal pentru constructia si punerea in functiune a doua noi reactoare in localitatea dobrogeana. Partidul Verde se opune ferm deschiderii noilor reactoare de la Cernavoda si la fel ca partenerii nostri din grupul paneuropean European Greens nu consideram ca uraniul este solutia energetica a viitorului. Riscurile asociate cu aceasta tehnologie sunt mult prea mari si nu putem pune in pericol viata cetatenilor pentru un beneficiu tehnologic imediat care nu tine cont de evolutiile socio-economice si energetice pe termen lung. Singura solutie agreata de Partidul Verde, si implicit de reprezentantii sai din Parlament– Remus Cernea si Ovidiu Iane, este crearea de facilitati si investirea de capital in energiile din surse regenerabile”, se arata intr-un comunicat semnat de cei doi parlamentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *