Bucurestiul are mai putin de un copac pentru fiecare locuitor. Sectorul 2, cel mai putin impadurit

Bucurestiul are mai putin de un copac pentru fiecare locuitor. Sectorul 2, cel mai putin impadurit

Bucurestiul are mai putin de un copac pentru fiecare locuitor. De trei ori mai putin decat impun normele Uniunii Europene. A fost nevoie de doi ani si 2,5 milioane de euro pentru ca primaria sa inventarieze toti copacii si spatiile verzi din Capitala.

De acum inainte, nimeni nu mai poate taia vreun arbore, fara ca autoritatile sa afle dupa o simpla consultare a hartii digitale.

In total, capitala are doar 4.500 de hectare de spatii verzi. Adica aproape de 23 de metri patrati de verdeata pentru fiecare locuitor. Potrivit normelor europene, peste doi ani, Bucurestiul va trebui sa aiba 26 de metri patrati de verdeata pe cap de locuitor.

Autoritatile spun ca nu e suficient sa planteze copaci. Ar trebui oprite si defrisarile pe care acum, nu le controleaza nimeni.

Cel mai bine la capitolul verdeata sta sectorul 1, cu peste 1.700 de hectare, adica 39% din suprafata verde a capitalei. E drept, aici a fost inclusa si padurea Baneasa, care singura are peste 660 de hectare. La polul opus, cel mai putin impadurit este sectorul 2. In ultimii 20 de ani de aici au disparut peste 4.000 de pomi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,325FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente