Bulgaria: Fisuri in carcasele de protectie ale unuia dintre reactoarele centralei nucleare Kozlodui

  0
  376
  Bulgaria: Serviciul de securitate națională (DANS) constată infiltrarea crimei organizate în sectorul energiilor neconvenționale.
  Bulgaria: Fisuri in carcasele de protectie ale unuia dintre reactoarele centralei nucleare Kozlodui

  Jumatate dintre carcasele de protectie ale unuia dintre reactoarele de la Kozlodui prezinta fisuri, care au fost depistate in timpul unor lucrari de intretinere, a anuntat, joi, conducerea centralei bulgare.

  Probleme similare au fost depistate, in octombrie, si la cel de-al doilea reactor al centralei, iar directorul acesteia a fost demis la scurt timp dupa aceea.

  In cursul lucrarilor de reparatii au fost depistate „probleme mecanice (fisuri) la 37 dintre cele 61″ de carcase de protectie a barelor care controleaza reactia nucleara in reactorul numarul 5 al centralei”, se arata intr-un comunicat oficial, care precizeaza ca a fost decisa inlocuirea tuturor carcaselor.

  Centrala de la Kozlodui anuntase, cu o saptamana in urma, o crestere a nivelului radioactivitatii intr-o incinta a reactorului, in timpul lucrarilor de intretinere la circuitul primar al reactorului.

  Fisuri similare in carcasele de protectie ale reactorului 5 au mai fost depistate si in 2006, in timp ce acesta se afla in functiune.

  Singura centrala nucleara din Bulgaria, Kozlodui dispune de doua reactoare functionale – 5 si 6, de tip VVER, cu o capacitate de productie de 1.000 MW fiecare. Alte patru reactoare mai vechi, de cate 440 MW fiecare, au fost inchise in 2002 si 2006, la solicitarea Uniunii Europene, ingrijorata de gradul redus de securitate al acestora.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.