Se anunta vreme caniculara in vara lui 2011

0
387
România va avea peste 50 de zile caniculare pe an, până la sfârșitul secolului.
Vara caniculara

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat informatiile Centrului European pentru Prognoza Vremii. Datele vizeaza prognoza meteo pe termen mediu, in perioada mai-iulie 2011.

Pentru intervalul mai – iulie 2011, informatiile de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) estimeaza pentru Romania urmatoarele date:
Luna mai
Temperaturile medii lunare vor inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in majoritatea zonelor din tara, iar in nord-vestul, sud-vestul si local in sudul teritoriului, valorile termice se pot situa sub mediile multianuale. Cantitatile de precipitaii lunare vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a tarii. Local, in centrul, sudul si vestul teritoriului, cantitatile de precipitatii pot fi peste mediile multianuale lunare, potrivit ANM.

Luna iunie

Vremea va fi calda si chiar secetoasa. Temperaturile medii se vor situa peste valorile normale in vestul si sud-estul tarii, sub mediile multianuale in sud-vest, centru si nord-vest, si in limite apropiate de normele climatologice in restul teritoriului. Cantitatile de precipitatii vor inregistra valori sub normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand centrul si sud-vestul tarii, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.

Luna iulie

In iulie, temperaturile ar putea fi mai ridicate decat in iunie. Rrgimul termic al aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, exceptand areale din estul, sud-estul si vestul tarii, unde valorile termice pot fi peste normele climatologice. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in vestul, centrul si nordul tarii, iar in estul, sud-estul si local in sudul tarii, acestea vorinregistra valori sub mediile multianuale lunare.

informatiile nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp, ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv, precizeaza ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.