Start in modernizarea infrastructurii edilitare de mediu, de transport si sociale in comunele Stremt si Ramet

  0
  511
  Start in modernizarea infrastructurii edilitare de mediu, de transport si sociale in comunele Stremt si Ramet
  Start in modernizarea infrastructurii edilitare de mediu, de transport si sociale in comunele Stremt si Ramet

  Pentru a avea o sansa de dezvoltare si modernizare edilitara, in urma cu mai bine de doi ani, primariile comunelor Stremt si Ramet s-au hotarat sa se asocieze. Astfel a luat fiinta Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Stremt – Ramet, care mai apoi a realizat un proiect integrat denumit „Infrastructura edilitara moderna de mediu, transport si sociala Stremt – Ramet, in valoare de circa 6 milioane de euro (fara TVA), pe care l-au depus spre finantare la Guvernul Romaniei in iunie 2009, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, pe Masura 322, program care este finantat in procent de 100 la suta prin FEADR (Fondul European de Dezvoltare Rurala). Ei bine, asa dupa cum ne-a declarat dl. Stefan Traian Popa, primarul comunei Stremt, dupa fazele destul de complicate de parcurs pentru realizarea proiectului (intocmire proiect, studiu de fezabilitate, depunerea si declararea eligibilitatii etc), asociatia intercomunitara a avut de asteptat circa doi ani de zile pentru realizarea licitatiilor pentru consultanta si punerea in opera a proiectului, cele doua primarii, Stremt si Ramet avand in aceasta perioada de facut fata la peste zece runde de contestatii depuse de catre unele firme participante nemultumite de rezultatul licitatiilor, invocand tot felul de chichite legislative sau privind caietul de sarcini.

  Ei bine, dupa toate aceste aspecte neplacute, in care se risca inclusiv pierderea fondurilor europene si ca atare a proiectului, iata ca in cele din urma s-a reusit sa se ajunga la demararea lucrarilor. Astfel, in baza Ordinului de incepere emis la data de 19 aprilie a.c., constructorul castigator al licitatiei de executie a lucrarilor – firmele asociate SCAMOTER Sibiu si DORALEX Cluj-Napoca, in prezenta primarului comunei Stremt, Stefan Traian Popa (care este si presedintele asociatiei intercomunitare Stremt – Ramet) si a viceprimarului comunei a demarat lucrarile miercuri, 4 mai a.c., incepand excavarea viitoarei retele de canalizare dinspre Teius, si care, in final va ajunge pana la Ramet, avand o lungime de peste 30 de kilometri. Totodata, reteaua de apa potabila ce se va construi va avea o lungime de 42 de kilometri. Iata de altfel care vor fi si etapele de realizare ale proiectului:

  l1. realizarea retelei de canalizare si a statiei de epurare pe Valea Geoagiului, in satele Stremt, Geoagiu de Sus, Fata Pietrii, Valea Manastirii, in comunele Stremt si Ramet – valoare 11.609.751 lei, din care TVA 1.821.850 lei l2. realizarea retelei de alimentare cu apa potabila pe Valea Geoagiului, sat Valea Manastirii, comuna Ramet – valoare 1.485.233 lei, din care TVA 233.977 lei l 3. realizarea retelei de alimentare cu apa potabila pe Valea Geoagiului pentru satele Stremt, Geoagiu de Sus, Fata Pietrii, in comuna Stremt – valoare 7. 916. 063 lei, din care TVA 1.243.458 lei l4. constructia drumului vicinal Ramet – Vladesti – valoare 3. 682. 508 lei, din care TVA 577.521 lei l 5. realizarea Centrului de ingrijire la domiciliu pentru persoane varstnice in comuna Ramet – valoare 954.755 lei, din care TVA 150. 252 lei. In cele din urma, de viitoarele retele edilitare alimentare cu apa potabila si canalizare, precum si cele de asistenta sociala vor beneficia peste 3.300 de locuitori din comunele Stremt si Ramet. Lucrarile se estimeaza a fi finalizate in totalitate in circa un an de zile.
  Tinu MATES

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.