Klaus Johannis: „Ma tin de bicicleta, cum s-ar zice”

  0
  351
  Klaus Johannis: "Ma tin de bicicleta, cum s-ar zice"
  Klaus Johannis: "Ma tin de bicicleta, cum s-ar zice"

  Primarul Klaus Johannis se relaxeaza circuland cu bicicleta, dar recunoaste ca nici in ruptul capului nu ar renunta la deplasarea cu deja celebrul sau BMW, in favoarea celei cu bicicleta. Johannis a promis, insa, ca va testa personal noua pista pentru biciclisti, care va fi inaugurata in iunie.

  Johannis ii sfatuieste pe toti sibienii sa circule mai mult cu bicicleta. Desi primarul Sibiului nu ar renunta la mersul pe patru roti, acesta recunoaste ca, cel putin la inaugurarea noii piste pentru biciclisti, din luna iunie, va veni pe bicicleta. Edilul-sef al Sibiului spune un „da” sigur mersului pe bicicleta, dar un „nu” si mai raspicat parcarii bicicletelor in locuri nesigure. Johannis a recunoscut, in cadrul conferintei de ieri, ca sibienii nu isi pot lasa bicicletele la voia intimplarii, deoarece se pot trezi ca acestea le-au fost furate, chiar si din locurile care par, initial, sigure pentru o parcare. Mai in gluma, mai in serios, Johannis le-a recomandat sibienilor sa se tina de bicicleta, daca vor sa nu le fie furata. „Eu nu imi parchez niciodata bicicleta. O duc doar acasa. Practic, ma tin de bicicleta, cum s-ar zice. Daca, de exemplu, sa intampla sa merg pana la FDGR, o pun in casa scarilor si o leg. Nici eu nu am curajul sa o las parcata”, a marturisit primarul Johannis.

  Peste 30 kilometri

  Tot Johannis a anuntat ca sibienii vor avea la dispozitie din luna iunie peste 30 de kilometri de pista pentru biciclete. Marcarea pistelor a inceput din aceasta saptamana iar municipalitatea a stabilit si o ordine in care cele zece trasee vor fi conturate in teren. Primul tronson a fost deja marcat de la Polsib, pe Soseaua Alba Iulia si pana pe strada Andrei Saguna. Marcarea se face cu linie discontinua de culoare portocalie, pistele fiind amenajate pe carosabil, langa trotuar. Primaria a alcatuit o lista cu ordinea de marcare a traseelor de piste. Prioritizarea a fost realizata tinandu-se cont de lucrarile de reabilitare si reparatii la strazi: Soseaua Alba Iulia – strada Andrei Saguna. Bulevardul Vasile Milea, pe tronsonul dintre strada Nicolae Iorga si Piata Unirii. Gara – strada Herman Oberth – Bulevardul Corneliu Coposu – Piata Unirii – Calea Dumbravii – strada Lomonosov – strada Scoala de Inot. Gara – strada Regele Ferdinand – strada Constitutiei – sensul giratoriu de pe bulevardul Corneliu Coposu. Cartier Broscarie – strada Stefan cel Mare – strada Balea – strada Herman Oberth – sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu strada Stefan cel Mare, pe tronsonul dintre Piata Revolutiei si strada Moldoveanu Strada Semaforului – strada Rahovei – Bulevardul Mihai Viteazu – strada Nicolaus Olahus – Scoala de Inot Strada Nicolae Iorga, pe tronsonul dintre Bulevardul Vasile Milea si Bulevardul Mihai Viteazu. Strada Hipodromului si Strada Ludos

  Indatoriri

  Biciclistii nu trebuie sa uite de reguli, normal. „Biciclistii trebuie sa respecte normele de circulatie pe drumurile publice (spre exemplu: vor respecta lumina semaforului, vor acorda prioritate). Vor avea insa prioritate fata de traficul auto in cazul in care pista traverseaza un drum sau o intersectie. In aproximativ o saptamana va incepe amplasarea indicatoarelor de semnalizare a pistelor de biciclete si a indicatoarelor care marcheaza prioritate in trafic pentru biciclisti.” a declarat primarul Klaus Johannis.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.