Bulgaria trimite o notificare Romaniei privind poluarea aerului

  0
  443
  Noup prefect de Alba lupta cu poluarea
  Bulgaria trimite o notificare Romaniei privind poluarea aerului

  Ministrul bulgar al mediului si apelor, Nona Karadjova, a anuntat marti ca autoritatile de la Sofia vor notifica Ministerul Mediului din Romania, cu privire la poluarea transfrontaliera a aerului din zona orasului Nicopole cu gaze cu efect de sera, potrivit Agerpres.

  Potrivit autoritatilor bulgare, sursa de poluare este combinatul chimic de la Turnu Magurele, situat pe malul stang al Dunarii.

  Ministrul Nona Karadjova, a declarat ca vor fi intreprinse masuri pentru oprirea poluarii. Oficialul bulgar, care a participat la ceremonia de lansare a unei campanii ecologiste la un liceu din Sofia, a fost intrebata de jurnalistii prezenti care este reactia sa in legatura cu informatiile potrivit carora in ultimele zile concentratiile de amoniac in aer din Nicopole au depasit de cateva ori limitele maxime admise.

  Dna Karadjova a raspuns ca a redactat deja o nota care, prin intermediul Ministerului bulgar de Externe, va fi trimisa la Ministerul Mediului de la Bucuresti. Ministrul bulgar a adaugat ca va avea o intalnire cu Ambasadorul Romaniei la Sofia pentru a aborda aceasta problema.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.