Buzau: Tantarii si-au facut apritia prin parcuri. Vezi cand va incepe razboiul de la sol si din aer impotriva insectelor care pot produce meningita

  Toate tunurile sunt puse pe soareci si tantari

  In parcurile din municipiu precum si in zonele cu vegetatie abundenta si-au facut deja aparitia primele roiuri de tantari care le dau batai de cap buzoienilor ce ies la plimbare dupa lasarea serii.

  Parcul Tineretului si Cringul sunt locurile cele mai frecventate de parintii care cu copii mici si tocmai aici micile insecte prolifereaza an de an.
  Specialistii de la Boli Contagioase spun ca ciupiturile de tantari pot fi la fel de periculoase ca si cele ale capuselor ” La noi nu au fost inregistrate deocamdata astfel de cazuri, dar pericolul oricum exista in fiecare an. Tantarii pot transmite virusul West Nile care provoaca meningita si meningoencefalita, boli care daca nu sunt tratate la timp pot duce chiar si la deces. „, ne-a declarat medicul Elena Damian, seful sectiei de boli infectioase a Spitalului Judetean Buzau.
  Umezeala este mediul cel mai prielnic pentru tantari si de aceea este nevoie de dezinsectii periodice facute atat pe cale aeriana cat si la sol.
  Reprezentantii firmei de salubritate care se ocupa si de dezinsectia orasului spun ca s-au luat deja primele masuri pentru starpirea lor.
  „Am asteptat sa apara vegetatia pentru ca tratamentele chimice sa aiba efectul maxim. Prima dezinsectie va fi incepe de sptamana viitoare din avion deasupra orasului, dupa care va urma o campanile de eliminare de la sol a insectelor care va fi facuta cu atomizoare programata in maxim doua saptamani” a declarat Liviu Mocanu, directorul societatii RER Buzau.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *