Cabinet medical cu aviz de arie protejata

Pentru a accesa fonduri europene e nevoie de avize care nu au legatura cu proiectul.
attila korodi
Persoanele care vor sa cumpere cu bani de la UE echipamente pentru cabinete medicale din centrul orasului trebuie sa solicite aviz pentru respectarea ariilor protejate.

Romanii care solicita fonduri de la Uniunea Europeana pentru proiecte privind achizitionarea de utilaje pentru microintreprinderi, trebuie sa solicite de la ministrul Mediului un aviz pentru respectarea ariilor protejate. Avizul este necesar chiar daca proiectul respectiv se va realiza in mijlocul orasului, departe de orice sit natural.

Obtinerea avizului Natura 2000 este obligatorie pentru toate proiectele finantate din fonduri comunitare, indiferent daca acestea prevad sau nu executia de lucrari, conform art. 52 alin 4 din OUG nr. 195/2005.

In plus, proiectele „fara lucrari” incluse in axa 4.3 POR – Microintreprinderi depuse in locatie urbana au de asemenea nevoie la momentul semnarii contractelor de finantare de avizul Natura 2000.

Solicitarea avizului, abuziva

„Consider ca este abuziv sa ceri aviz Natura 2000 pentru achizitii de echipamente in mediul urban. Daca solicit finantare pentru un proiect ce prevede achizitionarea unor echipamente cu care sa imi dotez cabinetul medical, nu inteleg de ce am nevoie de un astfel de aviz”, a spus Laura Radulescu, coordonator de proiect la o firma de consultanta pentru proiecte UE.

Cei care au depus proiectele in iunie trebuiau sa primeasca un raspuns in septembrie, termen care s-a amanat cu o luna.

Avand in vedere ca va fi nevoie si de solicitarea si obtinerea avizului Natura 2000, raspunsul privind finantarea proiectelor va intarzia si mai mult.

Attila Korodi, ministrul Mediului, a spus ca, desi s-a instituit avizul Natura 2000, acesta va disparea odata cu noua legislatie.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *