Cai infometati

Asociatia pentru protectia animalelor “Pro Animals” trage un semnal de alarma in privinta conditiilor in care sunt tinuti caii capturati de autoritatile gorjene de pe strazi si din alte locuri publice.
cal
Carmena Serbanoiu, presedinta asociatiei, spune ca a primit sesizari din partea mai multor cetateni cu privire la situatia cailor si a mers sa vada modul in care acestia sunt ingrijiti, dar i s-a interzis accesul in incinta adapostului. Aceasta considera ca autoritatile comit un abuz si incalca legea: “Conform articolului 25 din Legea nr. 9/2008, eu am dreptul impreuna cu reprezentantii altor institutii sa particip la toate actiunile de gestionare a animalelor, iar sefii acestor servicii incalca prevederile legale, interzicandu-mi accesul in adaposturi si savarsesc infractiuni de abuz in serviciu si abuz contra intereselor persoanelor. Orice cetatean poate participa la aceste actiuni pentru ca se foloseste banul public si are dreptul sa stie cum e folosit”.
Potrivit reprezentantilor Asociatiei “Pro Animals”, cabalinele din adapostul care functioneaza in incinta CET-ului sunt intr-o stare jalnica. Carmena Serbanoiu sustine ca animalele sunt infometate si bolnave: “Autoritatile sunt depasite de situatie si nu vor sa colaboreze cu specialistii. Se gestioneaza fonduri publice si sunt anumite interese, dar se actioneaza la efect, si nu la cauza. In primul rand, spatiul nu este autorizat de Directia Sanitar-Veterinara si nu intruneste conditiile minime de functionare. Caii sunt tinuti in conditii total improprii si fac adevarate bai in noroi mai ales atunci cand ploua. Cabalinele nu primesc mancare si ingrijire medicala, se musca permanent intre ei de foame si se bat, iar multi au rani. Nu exista personal calificat, iar taxa care este perceputa cetatenilor este nejustificata. Se incalca total legea, neasigurandu-se un adapost corespunzator, hrana si asistenta medicala. Aceste animale sunt supuse la rele tratamente”. Presedinta Asociatiei “Pro Animals” sustine ca poate dovedi cu probe materiale si martori situatia in care se afla caii.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente