Caii din Oregon alearga pe o banda speciala in scopuri medicale

0
360

Viata de cal a devenit mai complexa, in Oregon. Animalele care se respecta folosesc, regulat, banda de alergare. Bineinteles, una creata de veterinari special pentru ei. Nu este vorba doar despre amuzament. Noul aparat are scopuri medicale serioase.banda de alergat

Deocamdata, aparatul se gaseste numai intr-un laborator al universitatii din Oregon.

Veterinarii stiu ca nu este usor sa consulti un animal atat de mare. Potrivit acestora, reactia cailor este de obicei sa se opreasca in loc. Incurajati verbal, insa, incep sa mearga.

„Este foarte dificil! Nu le putem cere sa-si tina respiratia sau sa tuseasca atunci cand vrem noi”, sustien unul dintre medicii veterinari.

Nici acum, caii nu tusesc la comada. Dar macar raman intr-un loc. E drept, animalele ar spune ca, de fapt, alearga de mama focului.

„Le cerem sa galopeze, si in acest timp le putem fotografia caile respiratorii in timp ce alearga. Numai la viteza o astfel de boala devine ingrijoratoare”, mai spuen medicul.

Aparatul permite, de asemenea, masurarea ritmului cardiac si colectarea probelor de sange. Veterinarii care il vor trebuie sa plateasca insa 170.000 de dolari.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.