Cainele Raf, spaima infractorilor vasluieni

0
380

Raf este unul dintre cei mai eficienti caini de serviciu ai Politiei Vaslui. S-a alaturat echipei in decembrie 2007, dupa ce a luat note mari la examenele dresorilor.cainele Raf

Cainele politist este convocat mai tot timpul cand are loc un furt. Cu mirosul lui, cu greu poate fi inselat, cei mai multi infractori sunt prinsi in timp record.

Acum ceva timp, a reusit chiar sa dea de urma unui hot din comuna Falciu, in mai putin de trei ore de la sesizare. Autorii faptei au urcat un zid si au intrat intr-un bar, de unde au luat bauturi alcoolice, tigari si 300 lei. Pentru identificarea acestora au colaborat politistii din Falciu, Murgeni si reprezentanti ai Serviciului Criminalistic Vaslui, care au mers insotiti de cainele de urma Raf.

„La stabilirea traseului urmat de suspect, politistii au fost ajutati de Raf, care a preluat urma de miros si i-a condus direct la locuinta infractorului”, a povestit Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al Inspectoratlui de Politie Judetean Vaslui.

Tot Raf a fost si cel care l-a imobilizat pe vasluianul violent. Astfel, in mai putin de trei ore de la sesizare, principalii suspecti erau deja la sediul politiei.

Anul trecut, Raf a participat la „Campionatul International al Cainilor de Serviciu”, la Sibiu. La manifestare au luat parte echipaje ale structurilor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, ale Centrului Chinologic Sibiu, precum si echipaje din alte sase state. Raf a reusit sa obtina locul IV la categoria caini universali.

A absolvit cu note mari

„Politistul” a fost preluat din Centrul Chinologic Sibiu, acum trei ani. La Vaslui, cainele a fost in grija agentului sef Eugen Mihaila.

„S-a intors la centrul de la Sibiu, unde a fost dresat timp de cinci luni. A luat cu note mari toate examenele finale. Fie ca a fost vorba de testele de dresaj general, de mers alaturi de conductor, de intoarceri sau de probele de specializare-urme, de prelucrare urma miros uman, perchezitie si escortare-paza, notele obtinute au fost numai de 9 si 10. A obtinut categoria de performanta clasa I. Dintre cei 21 de caini politisti din seria de pregatire, Raf a obtinut a doua medie, 9,68”, a mentionat Mihaela Straub.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.